Anda akan mempelajari :-
1) Jenis-jenis dan formulasi coklat couverture dan coklat compound.
2) Cara 'TEMPERING' coklat couverture yang mudah dilakukan dirumah pada suhu bilik tanpa memerlukan bilik berhawa dingin serta mesin canggih.
3) Resepi dan cara membuat inti coklat 'Ganache'.
4) Membuat sendiri (hands-on) 6 jenis coklat menggunakan coklat couverture dan compound.
5) Cara penyimpanan dan pembungkusan coklat.
6) Tips pemilihan & penjagaan acuan 'mould' coklat.
7) Sumber dan pembekal untuk mendapatkan bahan-bahan asas coklat yg murah, berkualiti, halal, dan sedap.
Nota, bahan & peralatan di sediakan
Makan tengahari
Anda akan membawa pulang hasil kerja anda (min 50pcs chocolates)
Yuran : RM250
Tarikh : Setiap Selasa & Sabtu
Masa : 10am to 4pm
Contact us:-
email : cemara.qaseh@gmail.com
tel/sms : 013-350 5170
Makan tengahari
Anda akan membawa pulang hasil kerja anda (min 50pcs chocolates)
Yuran : RM250
Tarikh : Setiap Selasa & Sabtu
Masa : 10am to 4pm
Contact us:-
email : cemara.qaseh@gmail.com
tel/sms : 013-350 5170
No comments:
Post a Comment